Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Επιτέλους νίκη ο Λεβαδειακός 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Λεβαδειακός διατήρησε το αήττητο στην έδρα του επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6΄με τέρμα του Ζησόπουλου ενώ στο 23’ ο Ταραλίδης με φοβερό σουτ έφερε στα ίσα το ματς. Τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρισε στο συγκρότημα του Βούκοτιτς, ο Κιάσσος στο 64’.

Το ματς: Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Λεβαδειακός. Μόλις στο 6’ οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ζησόπουλο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Μάλαρτζ. Οι γηπεδούχοι, μετά την επίτευξη του τέρματος είχαν την υπεροχή και πίεζαν ώστε να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς ο ΟΦΗ στο 23’ ξύπνησε από τον λήθαργο και κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς. Ο Μπαρκαουάν έδωσε στον Ταραλίδη και ο Έλληνας μέσος με μια βολίδα έξω από την περιοχή ισοφάρισε για την ομάδα του. Το ματς είχε πάθος με δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοση τους, δημιούργησαν ευκαιρίες όμως οι παίκτες του Παύλου Αδάμου δεν κατάφεραν να βρουν το στόχο.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες ώστε να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, σε ένα πολύ ωραίο πρώτο μέρος από άποψη θεάματος. Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που για ακόμη μία φορά μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Το συγκρότημα του Βούκοτις είχε τα ηνία του ματς, δημιούργησε ευκαιρίες και στο 64’ καρποφόρησαν οι προσπάθειες τον ποδοσφαιριστών. Ο Κιάσσος έξω από την περιοχή με ωραίο σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους πράσινους.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Κρητικών ώστε να φτάσουν στην επίτευξη ενός τρίτου γκολ και να κλειδώσουν την υπόθεση νίκη. Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε τίποτα και ο Λεβαδειακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν (46' Τριποτσέρης), Μασάδο, Καψής, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπασαλά, Κιάσσος (88' Γκεοργκίεφ), Ντιμπαλά (78' Μοντόγια), Ανδράλας, Μπούσι
ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Ισά, Κουνενάκης, Γκέρμπερ, Σταυρακάκης, Σφακιανάκης (76' Δημούτσος), Ταραλίδης, Σίμιτς (67' Ερέρα), Πόποβιτς, Εντόι
Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος
www.sport-fm.gr